Pomi fructiferi altoiti | cais piersic nectarin gutui cires par | Pomi fructiferi de productie mare. - Flori la ghivece si plante decorative | BIOSOLARIS | Producator flori si rasaduri

Dute la continut

Meniu principal

Pomi fructiferi altoiti | cais piersic nectarin gutui cires par | Pomi fructiferi de productie mare.

Pomi fructiferi altoiti, de calitate, aclimatizati, cu radacina viguroasa. Specii de pomi fructiferi: cais, piersic, nectarin, gutui, par si cires.

 

Cais soiul RARES

 

Pomul este de vigoare mica, cu rodire precoce, în principal pe buchete de mai si ramuri mixte, cu înflorire timpurie.
     Prezinta rezistenta buna la bolile specifice caisului: Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si Plum-pox.
     Fructul are forma sferic - alungita, de marime medie -mare, 'cu greutatea de 60 - 65 gr.
     Culoarea pulpei este galben portocalie deschis, are gust foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna.
     Din tehnologia de cultura specifica soiului Rares este foarte important de amintit ca tratamentele se executa cu substante din grupa celor ecologice, soiul pretându-se managementului în cultura ecologica.

 

Cais soiul CARMELA

 

Pomul este de vigoare mijlocie, cu rodire precoce, pe buchete de mai si ramuri mixte, înfloreste odata cu soiurile medii si târzii, prezinta rezistenta buna la bolile specifice caisului: Monilinia laxa, Stigmina carpophilla, Cytospora cincta si Plum-pox.
    Fructul este de forma sferic-alungita, de marime foarte mare, cu greutate de 98 - 110 gr., culoarea pielitei este foarte atractiva datorata luciului asemanator nectarinelor, culoarea pulpei este portocalie intens, are gust foarte bun, echilibrat, pulpa este suculenta, cu o consistenta buna.
    Din tehnologia de cultura specifica amintim ca tratamentele se fac cu substante din grupa celor ecologice, pretându-se la cultura ecologica a caisului.
    Este un fenotip de cais cu fruct foarte mare, fiind soiul cu cel mai atractiv colorit din grupa celor extratimpurii.

 

Piersic soiul SOUTHLAND

 

Pom de vigoare mijlocie, cu fructe mari 200-250g., sferice, cu pielita de culoare galben oranj, acoperita cu rosu pe trei sferturi din suprafata.
    Pulpa galbena cu infiltratii puternice de rosu lânga sâmbure, consistenta, suculenta, dulce, neaderenta la sâmbure, superioara pentru masa.

 

Piersic soiul CONGRES

 

Pom semiviguros, productiv cu rezistenta buna la ger si boli.
Fructele sunt mari 150 - 200g, sferice, usor turtite, pielita subtire, catifelata, de culoare alb galbuie, acoperita cu rosu sângeriu pe 2/3 din suprafata.
    Pulpa alb galbuie, fina cu infiltratii slabe de rosu in jurul sâmburelui, foarte suculenta, gust exceptional, foarte apreciate pentru consum în stare proaspata.

 

Piersic soiul HERASTRAU (piersici turtite)

 

Pom vigoare medie ,productive,fructele au forma palata (turtita),culoarea galbena, acoperita cu rosu - mediu pe 30 - 50% din suprafata, stralucitor; putin sensibil la crapare, fructele sunt mari: 125- 175g.
     Gust: Deosebit de aromat, usor acidulat,foarte apreciate pentru consum in stare proaspata, compot si dulceata

 

Nectarin soiul FANTASIA

 

Pom foarte productiv si viguros, cu fructe mari (180-200g.), sferice-ovoidale, pielita galben portocaliu, acoperita cu rosu stralucitor pe jumatate din suprafata.
     Pulpa este galbena, consistenta, fondanta, suculenta, dulce si placut aromata, neaderenta la sâmbure.

 

Nectarin soiul INDEPENDENCE

 

Pom de vigoare mijlocie, fructele sunt mijlocii:110-160g. sferice, usor alungite.
    Culoarea galbena -portocalie, este acoperita complet sau aproape în întregime cu rosu viu, cu reflexe violete, pulpa este galbena, cu vinisoare rosii, suculenta, dulce, intens aromata, superioara pentru .

 

Gutui soiul BERETZKI

 

Soi viguros, parţial autofertil, bun polenizator. Fructele sunt mari sau foarte mari, larg piriforme sau invers ovoide, cu coaste largi, suprafaţa neregulată.
    Pieliţa este de culoare galben- limonie, acoperită cu un puf brun- cenuşiu. Pulpa galbena, suculentă, acidulat dulceagă, intens aromată, uşor astringentă, este foarte buna pentru dulceata si gem.

 

Par soiul UNTOASA DE GEOAGIU

 

Soi românesc de vigoare mijlocie, foarte precoce si productiv, cu fructificare de tip spur.
     Fructele sunt de marime mare, piriforme. Pielita este de culoare verde-galbuie, pulpa este fondanta, untoasa, dulce acidulata, suculenta, cu gust excelent.

 

Cires soiul HELDELFINGER

 

Pom cu vigoare mare avand coroana sferică sau larg conică .
     Fruct este  foarte mare : 9,5-10g, de culoare rosu inchis la maturitate. Pulpa este pietroasă,  suculentă, semiaderentă la sâmbure, avand un gust dulce. Este un soi rezistent la ger, care produce mult, cu fructe de bună calitate, rezistente la păstrare şi transport.

Inapoi la continut | Inapoi la meniul principal