Flori la ghivece sezon de primavara. Panselute Zambile Calceolaria Craite Primula Cyclamen . - Flori la ghivece si plante decorative | BIOSOLARIS | Producator flori si rasaduri

Dute la continut

Meniu principal

Flori la ghivece sezon de primavara. Panselute Zambile Calceolaria Craite Primula Cyclamen .

FLORI la GHIVECE
 

PANSELUTE

 

Panseluta ( Viola)  este o planta bienala  de dimensiuni mici, atinge cel mult 15 cm în înălțime, cu flori care au un diametru  cuprins intre 1.5 cm si 9 cm cu o gama foarte variata de culori .

 

ZAMBILE

 

Zambila  (Hyacinthus orientalis ) este o planta parfumata  de origine mediteraneana,  iubeste soarele. Culori : alb, roz, galben, albastru, rosu.

 

CALCEOLARIA

 

Calceolaria  Calceolaria hybrida (Poseta doamnei)  Florile neparfumate, bilabiate au labiul inferior foarte dezvoltat, de forma unei cupe ( pungi ). Culoarea lor poate fi galbena, portocalie, rosie, simpla sau cu diverse puncte sau pete colorate diferit de restul petalei.

 

CRAITE

 

Craite  ( Tagetes ) Floare anuala, este renumita prin coloritul intens al florilor, perioada lunga de inflorire, de la inceputul verii pana spre sfarsitul toamnei si prin mirosul specific care opreste aparitia parzitilor. Culori : galben, portocaliu si rosu.

 

PRIMULA

 

Primula ( Primulaceae ) Florile sunt grupate in buchete si apar primavara sau toamna, in varful unor tije cu inaltimi variabile (10 pana la 25 cm) ce pornesc din centrul rozetei de frunze. Florile ce pot atinge 5 cm in diametru, au 5 pana la 8 petale usor dantelate si se prezinta in variate nuante de rosu, roz, alb, galben, oranj si mov.

 

CYCLAMEN

 

Cyclamen  - Cyclamen este o planta perena care se prezinta ca o tufa, cu frunze de culoare verzi-albicioase, rasucite, fixate prin codite de culoare rosu inchis sau deschis pe tuberculul sferic din care se dezvolta, se evidentiaza prin frumusetea florilor albe, rosii, violet, sustinute pe pedunculi florari mai inalti decat tufa.

Inapoi la continut | Inapoi la meniul principal