Flori ornamentale la ghivece sezon de vara. Muscata Dalie Begonia Petunie Calibrachoa Vinca Crini Gloxinia Levantica - Flori la ghivece si plante decorative | BIOSOLARIS | Producator flori si rasaduri

Dute la continut

Meniu principal

Flori ornamentale la ghivece sezon de vara. Muscata Dalie Begonia Petunie Calibrachoa Vinca Crini Gloxinia Levantica

FLORI la GHIVECE
 

BEGONIA

 

Begonia - o planta foarte indragita de romani, are o varietate foarte larga de culori si forme, iubeste soarele si necesita udari destul de abundente.

 

DALIA

 

Dalia este originara din America centrala si de Nord. In 1872 o cutie cu radacini de dalie a fost trimisa din Mexic in Olanda. O singura planta a supravietuit calatoriei, si a facut niste flori splendide rosii. Europenii au indragit frumoasa planta, care acum este cultivata de mii de pasionati.  Plante cu crestere in forma de tufa de 40-150 cm inaltime. inflorescentele sunt formate numai din flori ligulate mai mult sau mai putin late, ovale sau ascutite la varf. Cuprinde: Dalii Pompon, Dalii cu flori de cactus, Dalii cu flori de crizanteme, Dalii decorative.

 

MUSCATA ( Pelargonium )

 

Muscata este una dintre cele mai iubita plante de apartament si gradina, atat datorita culorii florilor ei, deosebit de vii, cat si datorita faptului ca nu necesita foarte multa ingrijire. Este o planta  rezistenta si foarte usor de ingrijit, chiar si pentru amatorii gradinaritului. Efectul decorativ deosebit al Muscatei se datoreaza contrastului puternic intre verdele viu al frunzelor si rosul sau rozul puternic al petalelor.

 

PETUNIA CURGATOARE

 

Petuniile sunt plante anuale de origine sud-americana. Datorita florilor delicate, divers colorate, acestea se numara printre cele mai indragite plante din gradina. Perioada de inflorire a petuniilor este foarte indelungata, desfasurandu-se intre lunile mai si  octombrie. Gama cromatica a florilor cuprinde nenumarate culori, precum alb, roz, rosu, albastru sau violet, precum si combinatii dintre acestea. Acestea au forma unei palnii, simple sau duble, cu marginea dreapta, ondulata sau franjurata. Petuniile cuprind plante ce fie, formeaza tufe compacte, fie sunt curgatoare, cu flori simple sau batute parfumate, de diferite marimi.

 

CALIBRACHOA CURGATOARE

 

Calibrachoa este o planta foarte rezistenta la intemperii si caldura, aspectul sau o apropie de Petunia, insa florile sunt mai mici si mult mai numeroase. Cu o paleta larga de culori ( alb, gaben, orange, roz, rosu, albastru, violet ) va fi un punct de atractie in gradina dumneavoastra.

 

LEVANTICA

 

Lavanda (levantica) frumoasa planta cu flori albastre este una dintre cele mai valoroase specii aromatice. De origine mediteraneeana, se cultiva pentru inflorescentele lor cu miros placut, caracteristic, cu note de prospetime.

 

GLOXINIA

 

Gloxinia (Sinningia speciosa) -  din punct de vedere al forilor este o planta spectaluoasa, infloreste abundent , florile sunt catifelate franjurate delicat pe margini.

 

CRINI

 

Crin - planta robusta cu o tija florala ce poate varia de la 35 cm la 150 cm inaltime, floarea este sub forma de umbrela cu o varietate buna de culori : alb, galben, portocaliu, rosu, mov.

CAPSICUM ( ARDEI ORNAMENTALI )

Capsicum - ardei ornamental, este o plantă anuală cultivată pentru efectul decorativ al fructelor. Preferă un sol fertil situat într-un loc bine luminat, în special când se coc fructele.

 

VINCA CURGATOARE

 

Vinca Mediterranian ( curgatoare ) Planta anuala, de plin soare, pentru ghivece suspendate sau jardiniere. Lastari curgatori de 50 - 70 cm, flori mari intens colorate. Suporta foarte bine temperaturile ridicate din timpul verii.

Inapoi la continut | Inapoi la meniul principal